Antoine Griezmann beste speler van het EK 2016

Geschreven door op 11 juli, 2016

De Franse aanvaller Antoine Griezmann is uitgeroepen tot beste speler van het EK 2016. De 25 jarige aanvaller van Atletico Madrid maakte in totaal 6 doelpunten en gaf twee assists en is daarmee ook topscorer van het EK 2016. Ondanks zijn productiviteit kon hij de Fransen niet aan de titel helpen: in de finale van het EK 2016 werd er in de verlenging verloren met 1-0 van Portugal.

griezmann beste speler ek 2016

Vooral tijdens de knock-out fase was Griezmann erg belangrijk voor Les Bleus. In de achtste finale maakte hij de beide goals tegen Wales en tegen Duitsland, de halve finale, wist hij ook alle Franse goals te maken (2-0).

Sir Alex Ferguson

De UEFA commissie die Griezmann uitverkozen heeft tot beste speler van het toernooi bestaat uit een panel van 13 man sterk. Waaronder Sir Alex Ferguson, Alain Giresse, David Moyes, Packie Bonner, Mixu Paatelainen, Savo Milošević, Peter Rudbæk, Gareth Southgate, Thomas Schaaf, Jean-François Domergue, Ginés Meléndez en Jean-Paul Brigger.

Dit panel maakte haar beslissingen op basis van welke speler individueel schitterde, maar ook belangrijk was voor zijn team en of de kwaliteiten doorslaggevend waren op de prestaties van het team. Het panel was unaniem in het besluit om Antoine Griezmann tot beste speler van het EK 2016 te benoemen.

Kan je goed voorspellen?

Doe mee met onze grote EK Pool, de grootste EK Pool van Nederland!

Over Arne

Ik volg het Europees Kampioenschap dat in 2016 in Frankrijk gehouden gaat worden op de voet. Via EK2016-Frankrijk.nl publiceer ik al het actuele nieuws, alle achtergronden en informatie over alles wat met het komende EK in Frankrijk te maken heeft.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *