België overtuigend naar kwartfinales

Geschreven door op 26 juni, 2016

België heeft met fris en goed voetbal de kwartfinales gehaald. Tegen Hongarije werd het 4-0 voor de Rode Duivels. Al na tien minuten kopte oud-Ajacied Toby Alderweireld de 1-0 binnen. Daarna controleerden de Belgen de wedstrijd maar verzuimden om de 2-0 te maken. Hierdoor bleven de Hongaren azen op de gelijkmaker en bleef het spannend.

eden hazard belgie hongarije ek 2016

Hongarije ging met een 1-0 achterstand aan de thee en kwamen beter uit de kleedkamers. Aanvaller Szalai had twee schoten op goal maar later viel dan toch de terechte 2-0 en 3-0 voor Belgie. Invaller Batshuayi maakte de verlossende 2-0 en niet veel later bekroonde Eden Hazard zijn puike optreden met een doelpunt.

Carrasco maakte het feest in blessuretijd compleet: eindstand 4-0 voor de Rode Duivels, die het in de kwartfinales op gaat nemen tegen Wales. Zonder Thomas Vermaelen, want die is door zijn gele kaart geschorst voor de wedstrijd tegen Wales.

Kan je goed voorspellen?

Doe mee met onze grote EK Pool, de grootste EK Pool van Nederland!

Over Arne

Ik volg het Europees Kampioenschap dat in 2016 in Frankrijk gehouden gaat worden op de voet. Via EK2016-Frankrijk.nl publiceer ik al het actuele nieuws, alle achtergronden en informatie over alles wat met het komende EK in Frankrijk te maken heeft.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *