Doellijntechnologie op EK 2016

Geschreven door op 23 januari, 2016

De UEFA heeft bekend gemaakt dat er tijdens het EK 2016 in Frankrijk gebruik gemaakt gaat worden van doellijntechnologie. Dit is geen primeur op een groot eindtoernooi, namelijk tijdens het WK 2014 in Brazilië werd er ook al gebruik gemaakt van deze techniek. Sindsdien wordt er in diverse competities veelvuldig mee geëxperimenteerd. Naast in onze eigen Eredivisie, lopen er onder andere testen in de Engelse Premier League en in de Franse Ligue1.

Doellijntechnologie op EK 2016

HawkEye en GoalControl

De 5e en 6e officials blijven overigens nog wel achter de doellijn staan om alles wat er in het strafschopgebied gebeurt in de gaten te houden. Welk bedrijf de daadwerkelijk techniek gaat leveren en installeren is (nog) niet bekend gemaakt, maar hoogstwaarschijnlijk gaat tussen het Britse HawkEye (bekend van het systeem bij tennis) en het Duitse GoalControl, dat tijdens het WK 2014 in Brazilië de techniek verzorgde.

In de eredivisie wordt er sinds 2014 gebruik gemaakt van het HawkEye-systeem.

Hoe werkt doellijntechnologie van GoalControl?

In onderstaande video legt GoalControl uit hoe de technologie precies werkt.

Kan je goed voorspellen?

Doe mee met onze grote EK Pool, de grootste EK Pool van Nederland!

Over Arne

Ik volg het Europees Kampioenschap dat in 2016 in Frankrijk gehouden gaat worden op de voet. Via EK2016-Frankrijk.nl publiceer ik al het actuele nieuws, alle achtergronden en informatie over alles wat met het komende EK in Frankrijk te maken heeft.

One Comment

  1. Hans S

    11 juni, 2016 at 09:43

    De eerste kans van Stancu welke door lloris werd gestopt ..was volgens mij áchter de doellijn toen de Franse doelman de bal weg stompte ..of heb ik het mis ?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *