Duitsland eenvoudig naar kwartfinale

Geschreven door op 26 juni, 2016

Duitsland heeft zich vanavond relatief eenvoudig weten te plaatsen voor de kwartfinales van het EK 2016. Slowakije werd met 3-0 aan de kant gezet. In de 8e minuut kwamen de Duitsers op 1-0 na een afstandsschot van Jérôme Boateng. Een afgeslagen bal kwam voor zijn voeten, waarna hij hard uithaalde. Het schot werd net getoucheerd waardoor de bal net buiten bereik van de keeper tussen de palen belandde.

Gemiste penalty

Vijf minuten later mistte Mesut Özil namens Duitsland een penalty, die op het eerste gezicht gemakkelijk gegeven was (Skrtel gaf eenGómez een licht duwtje in de 16). Ondanks de gemiste penalty ging Duitsland vrolijk verder opzoek naar de 2-0. Op een grote kans van Kucka na, kwam Duitsland in de eerste helft niet meer in de problemen, sterker nog, vlak voor rust zette Gómez na een voorzet van Draxler de 2-0 op het scorebord.

Draxler beloont goede wedstrijd

draxler ek 2016 duitsland slowakije

Na rust blijft ook Duitsland aandringen en dat werd beloond. De goed spelende Draxler staat op de juiste plek bij een afgeslagen bal en schiet de bal knap in het dak van de goal: 3-0, tevens de eindstand.

Duitsland zal gaan spelen tegen de winnaar tussen Spanje en Italië.

Kan je goed voorspellen?

Doe mee met onze grote EK Pool, de grootste EK Pool van Nederland!

Over Arne

Ik volg het Europees Kampioenschap dat in 2016 in Frankrijk gehouden gaat worden op de voet. Via EK2016-Frankrijk.nl publiceer ik al het actuele nieuws, alle achtergronden en informatie over alles wat met het komende EK in Frankrijk te maken heeft.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *