Frankrijk met 5-2 over IJsland heen

Geschreven door op 3 juli, 2016

Frankrijk heeft in eigen land de halve finale van het Europees Kampioenschap voetbal behaald. Het gastland zette debutant IJsland met 5-2 weer met beide benen op de grond. Spits Giroud zette Fransen al snel op een 1-0 voorsprong, en niet veel later kon Paul Pogba bij een hoekschop de 2-0 binnenkoppen.

frankrijk halve finale ek 2016

De Fransen zaten op rozen, maar bleven gaan voor de aanval. Dit werd beloond, want Dimitri Payet maakte de 3-0. De  mooiste treffer moest toen nog komen: Antoine Griezmann maakte met een mooie stift de 4-0.

Na rust leek IJsland de eer te willen gaan redden. Dit lukte deels doordat Kolbeinn Sigthórsson en Birkir Bjarnarson de IJslanders ook op het scorebord zetten. Tussendoor had alleen nog wel Olivier Giroud namens de Fransen gescoord. Eindstand 5-2.

Frankrijk gaat het nu in de halve finale opnemen tegen Duitsland. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op 7 juli om 21.00 uur. De andere halve finale, die tussen Portugal en Wales, wordt een dag eerder gespeeld, op 6 juli om 21.00 uur. Bekijk hier het volledige speelschema.

Kan je goed voorspellen?

Doe mee met onze grote EK Pool, de grootste EK Pool van Nederland!

Over Arne

Ik volg het Europees Kampioenschap dat in 2016 in Frankrijk gehouden gaat worden op de voet. Via EK2016-Frankrijk.nl publiceer ik al het actuele nieuws, alle achtergronden en informatie over alles wat met het komende EK in Frankrijk te maken heeft.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *