Frankrijk schakelt Ierland uit

Geschreven door op 26 juni, 2016

Gastland Frankrijk heeft zich vanmiddag geplaatst voor de kwartfinales. Dankzij een 2-1 winst op Ierland, blijft het thuisland in de race voor de titel. Ierland was in de tweede minuut al brutaal op voorsprong gekomen dankzij een benutte penalty van Robbie Brady. Long werd vlak na de aftrap in de zestien aangetikt door Pogba.

griezmann ek 2016 frankrijk

Antoine Griezmann de uitblinker

Ierland hield de Fransen voor rust nog tegen maar na rust was het tijd voor Griezmann. De spits van Atlético Madrid tekende voor twee doelpunten, waarmee hij nu samen met samen met Morata (Spanje) en Bale (Wales) gedeeld topscorer is op dit EK voetbal.

Nadat Duffy de doorgebroken Antoine Griezmann neerhaalde en rood kreeg, was het het helemaal gebeurd met het verzet van de Ieren. De Fransen domineerden het laatste half uur maar wisten het net niet meer te vinden, waardoor er 2-1 op het scorebord blijft staan.

Frankrijk treft in de kwartfinales de winnaar tussen IJsland en Engeland.

Kan je goed voorspellen?

Doe mee met onze grote EK Pool, de grootste EK Pool van Nederland!

Over Arne

Ik volg het Europees Kampioenschap dat in 2016 in Frankrijk gehouden gaat worden op de voet. Via EK2016-Frankrijk.nl publiceer ik al het actuele nieuws, alle achtergronden en informatie over alles wat met het komende EK in Frankrijk te maken heeft.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *