Piqué schiet titelhouder naar overwinning

Geschreven door op 13 juni, 2016

Gerard Piqué was vanmiddag de gevierde man bij Spanje. De titelhouder won dankzij een laat doelpunt van de verdediger met 1-0 van Tsjechië.

pique spanje Tsjechië ek 2016

Ondanks de late treffer was de overwinning wel verdiend. Spanje speelde dominant en het duurde niet lang voor de eerste kansen kwamen. Met Iniesta als spelverdeler werd er een gaatje in de Tsjechische defensie gezocht en zo nu en dan gevonden, maar doelman Petr Čech liet zien waarom hij tot de betere keepers van de wereld behoort. Vlak voor rust was het Tsjechië dat met een mooie pegel van Necid, oud-spits van PEC Zwolle, iets probeerde terug te doen. Maar ook aan deze kant was de keeper het eindstation.

Na de rust zetten de Spanjaarden direct aan en bleven ze zoeken naar een gaatje in de defensie, maar kon pas vlak voor tijd het overwicht om te zetten in een doelpunt. Piqué kopte raak op aangeven van Iniesta.

Kan je goed voorspellen?

Doe mee met onze grote EK Pool, de grootste EK Pool van Nederland!

Over Arne

Ik volg het Europees Kampioenschap dat in 2016 in Frankrijk gehouden gaat worden op de voet. Via EK2016-Frankrijk.nl publiceer ik al het actuele nieuws, alle achtergronden en informatie over alles wat met het komende EK in Frankrijk te maken heeft.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *