Portugal wint 2-0 en is finalist

Geschreven door op 6 juli, 2016

Portugal heeft vanavond met 2-0 gewonnen en is daarmee de eerste finalist van het EK 2016. Wales heeft gestreden voor wat het waard was, maar dat was net niet genoeg. Het wist tot na de rust de 0-0 nog te houden, maar na rust was er de individuele klasse van Cristiano Ronaldo en Nani die de doorslag gaf.

Cristiano Ronaldo uitblinker

Cristiano Ronaldo nam in de tweede helft Portugal bij de hand en kopte in de 50e minuut prachtig de 1-0 in na een mooie voorzet van Raphaël Guerrero. Ronaldo sprong daarbij erg hoog en timede perfect. Niet veel later veranderde Nani slim een schot van Ronaldo van richting, waardoor doelman Wayne Hennessey kansloos was.

Wales probeerde het daarna nog wel dapper en creëerde ook kansjes, waaronder een paar schoten van Bale. Maar het mocht niet baten, de eindstand bleef 2-0.

Het is de tweede keer dat Portugal in de finale van een Europees Kampioenschap staat. Portugal gaat het opnemen tegen de winnaar van Duitsland-Frankrijk.

Kan je goed voorspellen?

Doe mee met onze grote EK Pool, de grootste EK Pool van Nederland!

Over Arne

Ik volg het Europees Kampioenschap dat in 2016 in Frankrijk gehouden gaat worden op de voet. Via EK2016-Frankrijk.nl publiceer ik al het actuele nieuws, alle achtergronden en informatie over alles wat met het komende EK in Frankrijk te maken heeft.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *