Prijzengeld EK 2016 is bekend

Geschreven door op 9 juni, 2016

Winnaar EK 2016 krijgt maximaal 27 miljoen euro

De UEFA heeft het prijzengeld voor het EK 2016 bekend gemaakt. Voor het team dat in Frankrijk Europees Kampioen wordt, ligt maximaal 27 miljoen euro klaar. Het bedrag is afhankelijk van het aantal overwinningen van de kampioen.

Het totale bedrag dat verdeeld gaat worden ligt deze editie op 301 miljoen, een stijging van maar liefst 105 miljoen ten opzichte van vorige editie. Dit komt deels doordat er nu acht landen meer aan meedoen.

Acht miljoen om te beginnen

Elk land krijgt 8 miljoen startgeld. Wordt er in de poule-fase gewonnen, dan krijgt het land er 1 miljoen euro bij. Wordt de achtste finale behaald, dan kunnen ze 1,5 miljoen euro extra bijschrijven, een overwinning daar levert vervolgens 2,5 miljoen op.

prijzengeld winnaar ek 2016

Halve finales

Worden de halve finales behaald, dan levert dan nog eens 4 miljoen extra op. De finale verliezen is zuur, maar wordt dan weer goedgemaakt met 5 miljoen. Voor de uiteindelijke winnaar van de finale ligt dan 8 miljoen klaar.

Kan je goed voorspellen?

Doe mee met onze grote EK Pool, de grootste EK Pool van Nederland!

Over Arne

Ik volg het Europees Kampioenschap dat in 2016 in Frankrijk gehouden gaat worden op de voet. Via EK2016-Frankrijk.nl publiceer ik al het actuele nieuws, alle achtergronden en informatie over alles wat met het komende EK in Frankrijk te maken heeft.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *