Spanje en Italië door naar achtste finale

Geschreven door op 17 juni, 2016

Spanje en Italië hebben zich vandaag geplaatst voor de volgende ronde. Beide landen wonnen ook hun tweede duel. Spanje won 3-0 van Turkije en Italië won 1-0 van Zweden.

Bekijk hier de stand van zaken in de poules.

Italië had het lastig tegen Zweden en creëerde vooral voor rust weinig kansen. Na rust kwam de Italiaanse machine wat meer op stoom. Pas in de 88e minuut was het raak via spits Éder. In de laatste minuut leek het er op dat Zweden nog een penalty zou krijgen, echter gaf de scheids juist een vrije trap tegen.

Spanje-Turkije

morata spanje turkije ek 2016.jpg

Spanje plaatste zich betrekkelijk eenvoudig door Turkije met 3-0 te verslaan. Twee goals kort achter elkaar (Morata en Nolito) zorgden ervoor dat Turkije snel het gevoel had dat er niets te halen viel. Nadat Morata ook voor de 3-0 gezorgd had, nam Spanje gas terug. De derde goal was overigens buitenspel, na een prachtige pass van Iniesta.

Kan je goed voorspellen?

Doe mee met onze grote EK Pool, de grootste EK Pool van Nederland!

Over Arne

Ik volg het Europees Kampioenschap dat in 2016 in Frankrijk gehouden gaat worden op de voet. Via EK2016-Frankrijk.nl publiceer ik al het actuele nieuws, alle achtergronden en informatie over alles wat met het komende EK in Frankrijk te maken heeft.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *