Titelverdediger Spanje geklopt door sterk Italië

Geschreven door op 27 juni, 2016

De titelverdediger Spanje is uitgeschakeld. Italië was in de achtste finale te sterk en won met 2-0. De Italianen waren tot aan de 75e minuut de betere, waarna de krachten wat leken af te nemen en het daarna nog moeilijk kreeg tegen de altijd gevaarlijke Spanjaarden. Graziano Pellè maakte in de blessuretijd de verlossende 2-0 waarna het Italiaanse feest losbarstte.

Revanche voor de Italianen

De Italianen hadden wat goed te maken nadat het tijdens de finale van het EK 2012 met 4-0 overklast werden door Spanje. Vanavond leken de rollen omgedraaid en waren het de Italianen die heer en meester waren, met name in de eerste helft.

spanje italie ek 2016

Pellè

Al na een paar minuten kreeg Pellè een kopkans, maar De Gea liet zijn klasse zien. Iets later zag de keeper er minder goed uit bij de openingsgoal van Giorgio Chiellini. De keeper van Manchester United had een vrije trap van Éder niet klemvast, waarna Chiellini de 1-0 binnen kon lopen.

Na rust probeerde Spanje het wel, maar onder meer de Italiaanse verdedigers Barzagli, Bonucci en Chiellini gaven weinig tot geen ruimte weg. Pas toen de krachten wat weg leken te ebben, kwamen er wat kansen voor Spanje, waaronder een mooie volley van Iniesta. Maar de redding van Gianluigi Buffon was evenzeer erg knap. In de blessuretijd maakte Pellè de verlossende 2-0.

Kan je goed voorspellen?

Doe mee met onze grote EK Pool, de grootste EK Pool van Nederland!

Over Arne

Ik volg het Europees Kampioenschap dat in 2016 in Frankrijk gehouden gaat worden op de voet. Via EK2016-Frankrijk.nl publiceer ik al het actuele nieuws, alle achtergronden en informatie over alles wat met het komende EK in Frankrijk te maken heeft.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *