Wales stunt en zet België opzij met 3-1

Geschreven door op 2 juli, 2016

Wales heeft de halve finales van het EK 2016 bereikt. Vrijdagavond wonnen de Welshmen verrassend met 3-1 van België. Vrij vlot al kwamen de Rode Duivels nog op een 1-0 voorsprong dankzij een prachtig doelpunt van Radja Nainggolan. Van een meter of 25 haalde hij hard uit en de bal belandde in de kruising. Daarna wankelde de defensie van Wales, maar België kon niet doordrukken.

wales belgie ek 2016

Aan de andere kant was het dan wel raak. Vanuit een corner kon Ashley Williams de gelijkmaker binnenkoppen.

Gemiste kansen

Na rust kreeg België weer wat kansen, maar de spitsen hadden hun dag niet. Hal Robson-Kanu liet zien hoe het wel moest en schoot namens Wales de 2-1 tegen de touwen. Daarna creeërde België niet ze heel veel meer. In de 85e minuut kon invaller Sam Vokes bij een counter de 3-1 inkoppen en kwam aan de droom van België definitief een einde.

Aaron Ramsey en Ben Davies geschorst

Aaron Ramsey en Ben Davies van Wales zullen de halve finale in Lyon moeten missen, zij kregen beiden hun tweede gele kaart van het toernooi en zijn komende wedstrijd tegen Portugal geschorst.

Kan je goed voorspellen?

Doe mee met onze grote EK Pool, de grootste EK Pool van Nederland!

Over Arne

Ik volg het Europees Kampioenschap dat in 2016 in Frankrijk gehouden gaat worden op de voet. Via EK2016-Frankrijk.nl publiceer ik al het actuele nieuws, alle achtergronden en informatie over alles wat met het komende EK in Frankrijk te maken heeft.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *