Wedstrijdbal Adidas EK 2016 gepresenteerd

Geschreven door op 13 november, 2015

Twee officiële voetballen van Adidas

Niemand minder dan Zinedine Zidane heeft de nieuwe wedstrijdbal voor het komende EK 2016 in Frankrijk gepresenteerd, de Beau Jeu (mooi spel). Eigenlijk presenteerde de oud-topvoetballer twee wedstrijdballen van het merk Adidas: er worden tijdens het eindtoernooi twee wedstrijdballen gebruikt, na de groepsfase wordt er een andere bal in gebruik genomen. De reden hierachter is ongetwijfeld om commercie aan te drijven. Voorheen werd alleen in de finale een andere bal gebruikt.

beau jeu voetbal adidas ek 2016

Beau Jeu

Ondanks het ontbreken van Oranje op het eindtoernooi zal er wel door Nederlands mee gespeeld gaan worden. Ajax en Feyenoord zullen namelijk met de Beau Jeu gaan spelen (en trainen).

De producent van de bal, sportmerk Adidas, heeft meer dan anderhalf jaar gewerkt aan de Beau Jeu. De bal heeft wat weg van de WK 2014-voetbal, de Brazuca. De kleuren van de Franse vlag zijn in het design verwerkt.

adidas voetbal ek 2016 officiele wedstrijdbal

Of de bal bevalt gaan we ongetwijfeld in de komende weken horen.

Kan je goed voorspellen?

Doe mee met onze grote EK Pool, de grootste EK Pool van Nederland!

Over Arne

Ik volg het Europees Kampioenschap dat in 2016 in Frankrijk gehouden gaat worden op de voet. Via EK2016-Frankrijk.nl publiceer ik al het actuele nieuws, alle achtergronden en informatie over alles wat met het komende EK in Frankrijk te maken heeft.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *