Wie wordt de beste nummer drie?

Geschreven door op 12 oktober, 2015

Turkije beste nummer 3

De beste nummer drie plaatst zich rechtstreeks voor het EK 2016 in Frankrijk. Alles leek erop dat Hongarije zich als beste derde zou gaan plaatsen, maar doordat Turkije gewonnen heeft van IJsland en Kazachstan gewonnen heeft van Letland, is Turkije toch nog de beste nummer 3 geworden en heeft het land zich knap rechtstreeks weten te plaatsen voor het EK in Frankrijk.

Bekijk hier de landen die PlayOffs gaan spelen

Kan je goed voorspellen?

Doe mee met onze grote EK Pool, de grootste EK Pool van Nederland!

Over Arne

Ik volg het Europees Kampioenschap dat in 2016 in Frankrijk gehouden gaat worden op de voet. Via EK2016-Frankrijk.nl publiceer ik al het actuele nieuws, alle achtergronden en informatie over alles wat met het komende EK in Frankrijk te maken heeft.

3 Comments

 1. T

  13 oktober, 2015 at 23:45

  Omdat er in de laatste poule een land minder is worden er bij de andere landen twee wedstrijden afgehaald. Bij turkije 3 punten en bij Hongarije 6 punten. Waarom is dit?

  • Arne

   14 oktober, 2015 at 10:23

   Dit komt doordat in Groep I maar 5 landen in de groep zitten, en in de andere groepen zitten 6 landen. Door in de overige groepen alle resultaten tegen de nummer laatst weg te strepen, komt er een beste nummer 3 naar boven, in dit geval is dat Turkije.

 2. T

  13 oktober, 2015 at 23:47

  Ik bedoel bij oekraine en noorwegen trouwens

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *