Wedden op voetbal

Wedden op voetbalwedstrijden

Het WK Voetbal 2014 in Brazilië was het laatste grote voetbaltoernooi waarbij het Nederlands Elftal een zéér knappe prestatie wist te leveren door het behalen van de vooraf onbereikbaar geachte derde plaats.

Nu Nederland er niet bij is, kijken veel mensen naar de verrichtingen van België. De Rode Duivels zijn met een notering van 2.15 favoriet om bovenaan groep E te eindigen (nog voor Italië, die op 2.60 staan genoteerd).

Cristiano Ronaldo maakt de meeste kans om topscorer van het toernooi te worden @8.50. Maar wie wint het EK 2016?
De bookmakers hebben de volgende quoteringen:

  • Frankrijk: 4.00
  • Duitsland: 5.50
  • Spanje: 6.00
  • Engeland:10.00
  • België: 11.00

(3.00 voor een top 4 plaats)

 • Italië: 17.00

 

Noteringen dateren van 6 juni 2016.

Het volgende mondiale toernooi is het Wereldkampioenschap van 2018, in Rusland. Oranje is helaas niet aanwezig op het Europees Kampioenschap van 2016 – in Frankrijk. Met of zonder het Nederlands Elftal, het belooft een spannend toernooi te worden, waarbij er vanzelfsprekend weer gewed kan worden op verschillende wedstrijden en uitslagen. Alle informatie over het vertrouwd en veilig wedden op de meest spectaculaire voetbalwedstrijden lees je hieronder!

Het EK Voetbal 2016 in Frankrijk

Het aankomende EK is niet het eerste voorbeeld van een groot voetbaltoernooi in Frankrijk. In 1998 werd het wereldkampioenschap eveneens in dit land georganiseerd. De gastheer ging aan de haal met de wereldbeker – Nederland bleef achter met een vierde plaats.

wedden op voetbal 2016

Dat was toen, dit is nu. De kwalificatiewedstrijden voor het aankomende eindtoernooi zijn inmiddels afgerond en Oranje is er niet bij. De Rode Duivels hebben zich wel gekwalificeerd voor de eindronde en behoort volgens sommigen zelf tot een van de titelkandidaten.

Wedden op het EK 2016 – de bookmakers

Dat laat ons achter met een andere vraag: wie gaat het aankomende toernooi winnen? Volgens de bookmakers is er één grote favoriet: de Duitsers, ook al de winnaars van het afgelopen WK. Mocht je jouw geld inzetten op een overwinning van Die Mannschaft, dan krijg je voor iedere ingezette euro het bedrag in viervoud terug. Ter illustratie: wanneer je vijf euro inzet op een EK-winst van Duitsland en het land wint daadwerkelijk, ontvang je een bedrag van twintig euro.

Het lijkt veilig om je geld in te zetten op Duitsland – of niet? Want er zijn ook andere landen die volgens de bookmakers hoge ogen kunnen gooien op het aankomende toernooi. Gastland Frankrijk heeft een huidige notering van 4,50, wat dus inhoudt dat je 4,5 keer het ingezette bedrag terug krijgt wanneer Les Blues met de beker aan de haal gaan. Andere landen die goed scoren zijn Spanje, Nederland (jawel), Italië, Engeland en België.

Wedden op het EK 2016 – waar kan ik het doen?

Wedden op het EK 2016 en diens uitslagen doe je bij een van de vele wedkantoren die we hierboven omschreven met de term bookmakers. Voorheen moest je daarvoor naar een sigarenwinkel of nieuwskiosk, maar anno 2016 kan dit eenvoudig vanaf je eigen huis.

Waar kan ik op wedden?

Zodra je in het bezit bent van een account bij een van de vele wedkantoren kun je beginnen met wedden op wedstrijden. Hoewel het EK Voetbal 2016 nog ver weg lijkt, is het nu al mogelijk om te gokken op verschillende landen. De noteringen zijn nu nog hoog, wat voor- en nadelen heeft. Ten slotte kun je nu wel inzetten op een winst voor Frankrijk, maar je weet nog helemaal niet met welk team de Fransen straks aantreden. Zijn ze tegen die tijd wel in vorm? Aan de andere kant is de notering nu hoger dan vlak voor het WK. Mocht blijken dat Frankrijk inderdaad een goed team op de been brengt én veel wint, dan heeft dit ook invloed op de notering.

wedden op het ek voetbalHet is dus de kunst om jouw geld te investeren in een manier die een afwisseling maakt tussen verwachtingen en onverwachte successen. Daarnaast bestaan er meerdere wijzen om te gokken. Het is bijvoorbeeld eenvoudig om aan te geven wie – volgens jou – een specifieke wedstrijd gaat winnen, maar het is lastiger te voorspellen wie de nummer twee in groep B wordt – om maar wat te noemen. En dan hebben we het alleen nog maar over de wedstrijden. Wedden op voetbalwedstrijden omvat óók het volgende:

 • Hoeveel gele kaarten gaan er vallen?
 • Hoeveel rode kaarten gaan er vallen?
 • Hoeveel hoekschoppen krijgt het Nederlands elftal?
 • Wie wordt de topscorer?
 • Wie krijgt de eerste rode kaart?

Je ziet dat er tal van mogelijkheden bestaan. Kijk op de websites van één van onze partners om te kijken welke manieren van inzetten nu al kunnen.

Wedden op de wedstrijden

Het duurt nog even en het EK Voetbal 2016 begint. Alle deelnemers zijn inmiddels bekend. Voor het eerst doen er 24 teams mee in plaats van de gebruikelijke zestien.

Géén Nederland dus. Maar wel 24 andere landen om in de gaten te houden. Zet er geld op in! Bij de wedkantoren is het nu al mogelijk om te voorspellen wie de winnaars van de groepen gaan worden én welke landen al uitgeschakeld zijn voor de achtste finales van het toernooi beginnen. Maak daarbij effectief gebruik van de zogenaamde odds (de voorspellingen van de bookmakers) en geef jouw voorspelling door!

Wedden op voetbal in het algemeen

EK’s en WK’s zijn toernooien waarbij het bij uitstek aantrekkelijk is om geld in te zetten op bijvoorbeeld de uitslag van een specifieke wedstrijd. Ook de kwalificatie is voor veel wedders interessant om een gokje te wagen. Maar het zijn natuurlijk niet de enige mogelijkheden die wedkantoren bieden. Ten slotte wordt er bijna het hele jaar door gevoetbald en op al deze wedstrijden kun je jouw voorspellingen loslaten. Dit kan bijvoorbeeld op de eigen Nederlandse competities, zoals de Eredivisie en de Jupiler League, maar óók op de verschillende buitenlandse toernooien, zoals de Spaanse Primera Division en de Engelse Premier League.

Sluit je vandaag nog aan bij een wedkantoor en geef jouw voorspellingen online door. Liever eerst méér informatie? Kijk dan verder op deze site en leer alles over de do’s en don’t’s van het wedden op voetbalwedstrijden.

Kan je goed voorspellen?

Doe mee met onze grote EK Pool, de grootste EK Pool van Nederland!